Máte pocit, že váš interiér už ztratil své kouzlo a potřeboval by změnu? Toužíte po luxusnějším? Pojďte se podívat na pár tipů, které vám pomohou a inspirují, kde začít.
Toužíme po tom, aby náš domov působil luxusně a nadčasově? Je důležité začít již od samotného počátku plánování a návrhu interiéru. Světlo hraje klíčovou roli v tom, jak prostor vnímáme. Ideální je zajistit co nejvíce přirozeného světla prostřednictvím velkých oken či prosklených ploch. Místnost získává svěžest a optické zvětšení díky přirozenému světlu a večernímu podsvícení stropu nebo centrální části obývacího prostoru, což je esenciální pro luxusní interiér. Takže nejen luxusní sedací souprava, nábytek, závěsy, podlaha, stěny, doplňky... ale i světlo je klíčovým faktorem. 

V případě, že již máme hotový prostor, nemusíme zoufat, protože i zde se dají dělat zázraky pomocí správného uspořádání nábytku, volby barev a správného nasvícení. Luxusní bydlení představuje spojení elegance a nadčasového stylu v jednom. Je to o pečlivém výběru každého prvku, který společně tvoří dokonalý celek. Klíčem k vytvoření takového prostředí je zaměřit se na detaily, od podlahy až po ty nejmenší doplňky.

Luxusní sedačka Anastasia

Luxusní sedací souprava, interiér a jak zvolit správné materiály

Kvalitní materiály, jako jsou mramor, kámen nebo lesklé podlahy, dodávají prostoru sofistikovaný vzhled. Redukce nábytku na nezbytné minimum způsobuje, že prostor působí prostorně i vzdušně, což je znakem luxusního interiéru. Zlaté nebo stříbrné doplňky přidávají na elegance a musí být pečlivě sladěné, aby nepůsobily přeplácaně a neměly každé jiný tón. Použití jedné nebo maximálně dvou výrazných barev v kombinaci s neutrálními tóny vytvoří harmonický a nadčasový design.
Pojďme si nyní projít jednotlivé detaily, které vás mohou inspirovat při zařizování bydlení.

Lesklá nebo mramorová podlaha,

ta tvoří základ celého prostoru a její výběr je proto zásadní. Lesklé podlahy, jako je leštěný mramor nebo vysoký lesk dlaždic, dodávají prostoru luxusní vzhled a odrážejí světlo, což zvyšuje jasnost místnosti. Mramorové a kamenné podlahy nejsou jen elegantní, ale také trvanlivé. Mohou obsahovat centrální motivy, mozaiky či různé podlahové dekorativní prvky, které vymezují obývací prostor.

Trend hodně prostoru a málo nábytku

Luxusní prostor se vyznačuje vzdušností a prostorností. Minimalistický přístup s málo nábytkem umožňuje vyniknout jednotlivým designovým kouskům a vytváří pocit volnosti. Vybírejte kvalitní nábytek s důrazem na design a funkčnost. Zkuste v obývací části ponechat jen luxusní sedačku a minimum nábytku a uvidíte jaký efekt to na celý prostor bude mít. 
Luxusní sedačka Babylon

Výběr luxusní sedačky,

která bude srdcem obývacího pokoje a bude reflektovat váš osobní styl. Měla být dominantou místnosti, která upoutá pozornost a nabídne maximální komfort pro všechny členy rodiny i ještě o něco víc. V naší nabídce najdete luxusní italské sedačky z ověřených dílen, které si dávají záležet na detailním zpracování každé části. Podívejte se jaká nadčasovost je například na detailech sedačky Babylon. Máte přání upravit nějakou její část dle vašeho nápadu? Řekněte nám o tom.
Jaký design zvítězí u vás? Moderní linie, klasický nebo zámecký styl? Vyberte takový design, který ladí s budoucím záměrem celkového stylu interiéru. Klasické rozmístění 3+2+1 nebo rohová sedačka? I luxusní stylové sedačky Vám vyrobíme na přání do L nebo U. Optimální je vyzkoušet si tvrdost sezení. U nás najdete i takové sedačky u kterých lze tvrdost nejen sedacích polštářů vyměnit i po dodání. Komfort sezení tak máte zaručen.Sedací souprava Babylon detail
Materiál: Kvalitní kůže nebo samet dodají sedačce elegantní vzhled a dlouhou životnost. Rovněž zlaté nebo stříbrné zdobení dřevěných prvků sedací soupravy dodáváme v několika variantách. Máte již koupené zlaté či stříbrné doplňky? Můžeme je co nejvěrněji sladit s budoucí barvou sedačky.
Barva čalounění: neutrální odstíny jako bílá, béžová nebo krémová jsou univerzální a lze je snadno kombinovat s výraznými barvami doplňků. Vyberete si koženou sedačku s čalounickými knoflíky Swarovski nebo látkovou sedačku s motivy či vzory? Naše vzorníky zahrnují několik typů kůží včetně Nubuck. Látkové: satén, brokát samet, kašmír… V nabícke máme i modely v kombinaci kůže látka například luxusní sedací souprava Martin.

Vzdušnost a hodně světla

Přirozené světlo je klíčovým prvkem luxusního bydlení. Velká okna, prosklené stěny nebo světlíky umožňují průnik denního světla a propojení interiéru s exteriérem. Vzdušnost prostoru lze dosáhnout také vysokými stropy a otevřeným půdorysem. Světlé barvy stěn a podlah odrážejí světlo a umocňují pocit prostornosti.

Zlaté nebo stříbrné doplňky

Zlaté a stříbrné doplňky přidávají celku nádech luxusu a elegance. Mohou to být rámy zrcadel, svícny, lampy nebo dekorační předměty. Důležité je, aby byly dokonale sladěné a nepůsobily přeplácaně. Tyto kovové akcenty odrážejí světlo a vytvářejí atraktivní vizuální efekty.

Jedna nebo dvě výrazné barvy

Při zařizování luxusní mistnosi je vhodné držet se omezené palety barev. Zvolte jednu nebo maximálně dvě výrazné barvy, které budou doplňovat neutrální základ. Například kombinace bílé s purpurovou nebo krémová se zlatou vytváří harmonický vzhled. Tyto barvy mohou být použity na polštářích, kobercích nebo uměleckých dílech.

Dokonalé sladění prvků

Klíčem k luxusnímu prostoru je harmonie mezi jednotlivými prvky. Nábytek, podlahy, osvětlení a doplňky by měly tvořit jednotný celek. Dbejte na detaily, jako jsou kvalitní textilie, designové osvětlení a originální umělecká díla. Méně je více – vybírejte pečlivě a zaměřte se na kvalitu místo kvantity.
Zařídit si luxusní bydlení není jen o investici do drahých materiálů a nábytku, ale především o vytvoření harmonického a komfortního prostoru, ve kterém se budete cítit dobře a brzy nezevšední. Luxusní sedačka může být tím prvním krokem k proměně vašeho domova. Kombinujte kvalitní materiály, světlé a vzdušné prostory, dokonale sladěné doplňky a omezenou paletu barev pro dosažení skutečně luxusního interiéru.
Inspirujte se našimi tipy a italskými sedačkami. Vytvořte si domov, který bude odrazem vašeho vkusu a životního stylu.